Конър Макгрегър се завръща през лятото?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Името на един от най-емблематичните бойци в съвременния ММА Конър Макгрегър бе замесено в организирането на атрактивна битка през лятото. Ирландецът не е влизал в октагона на UFC от последната си битка срещу Доналд Серони, която неочаквано приключи още в първата минута на двубоя. Тогава, бившият шампион на организацията успя да спечели с технически нокаут след поредица от ударни комбинации, в които включи юмруци, крака и дори рамена. Какво бъдеще обаче очаква Макгрегър в идните месеци?

Оуен Роуди, страйкинг треньорът на Конър обяви публично, че би желал да види своя възпитаник в битка с Джъстин Гейджи през лятото на 2020-та година. Роуди сподели, че Макгрегър ще бъде готов да се завърне през юли, а опонентът няма значение. Все пак, по мнението на Роуди  Гейджи е добър вариант за атрактивна битка, тъй като през последните месеци той генерира огромно внимание върху себе си, заради впечатляващите си нокаути и подобен сблъсък ще създаде значителен интерес сред феновете. Нещо повече – и двамата са под върха на леката категория и очакват възможност за шампионска битка. Подобен мач би могъл да излъчи безспорен претендент, който да се изправи срещу носителя на колана.

„ Готови сме за всеки, но може би Гейджи. Много се говори за него. Той наистина е вълнуващ. Аз искам такава битка, вие я искате и всички по цял свят най-вероятно я искат. Да, той е потенциален опонент, но може да бъде всеки. Знам, че Конър е готов за мач и ние искаме това да се случи на 11-ти юли. Да се надяваме, че всичко ще се нормализира дотогава с оглед на КОВИД-19“, заяви Роуди.

Гейджи изглежда логичен избор за следващ двубой, който да доближи Конър до титлата. И ако Серони до голяма степен бе опонент със съмнителен шанс за победа над ирландеца с оглед на незадоволителните си резултати в последно време, то Джъстин е доста сериозна бариера. ИФеновете биха били щастливи на такава битка, но още по-удовлетворени ще останта, ако в даден момент UFC оганизират така жадувания реванш срещу Хабиб Нурмагомедов. В момента дагестанецът се подготвя при затворени врати за следващата си битка срещу Тони Фъргюсън на UFC 249.  Повторен бой с ирландеца не трябва да бъде изкючван, но до този момент има още много дълго време.