Барса придърпва Дибала ако Меси напусне
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона вижда в лицето на звездата на Ювентус Пауло Дибала перфкетния заместник на Лео Меси, в случай че аржентинският маестро в крайна сметка реши да напусне “Камп Ноу”, твърди близкия до гранда от Торино “Тутоспорт”.

Ситуацията в двата клуба е особено напрегната, тъй като магьосникът в халфовата линия на каталунците все още не е дал очаквания от новия наставник Роналд Куман отговор, засилвайки спекулациите, че подготвя трансфер в друг клуб.

Дибала пък все още не е сложил подписа си под нов контракт с Бианконерите, а медиите в Италия предават, че нападателят извива ръцете на ръководството с искане за заплата от 15 милиона евро на сезон.

Финансовите условия на Дибала на практика означават, че той иска почти двойно покачване на годишното си възнаграждение.

В момента той е на четвърто място в Юве в своеобразната класация за най-добре платени играчи като пред него са супер-звездата Кристиано Роналдо, Матайс де Лихт и Гонсало Игуаин.

Сагата “Лео Меси” достигна нови висоти като медиите в Испания съобщават, че изящният техник побеснял заради факта, че разговорът му с Куман относно неговото бъдеще е станал обществено достояние.

Договорът на Меси с Барса изтича идното лято, а никога досега Ла Пулга не е бил толкова често замесван в евентуален трансфер в друг клуб. Най-често споменаваните клубове продължават да са Пари Сен Жермен, Интер и воденият от екс-треньора на Барса Пеп Гуардиола Манчестър Сити.

В последните дни се прокрадва мълвата, че Ювентус също може да се опита да осъществи мечтата на стотици милиони фенове по света, събирайки Роналдо и Меси в един тим…

“Тутоспорт” настоява, че от “Камп Ноу” са готови да реагират мигновено, обръщайки се към Юве за Дибала ако Меси подаде молба за трансфер.