Бразилец иска да играе срещу големи европейски тимове – с Берое!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Офанзвиният халф на Берое Октавио Мерло Мантека, или просто Октавио, заяви, че би искал да запише мачове срещу някои от големите европейски отбори. Естествено с екипа на старозагорци.

Носещият номер 22 бразилец акостира в Града под липите през януари като свободен агент, след като за последно се подвизаваше в клуба от родината си Перилима.

Преди това 26-годишният халф е играл за Ботафого, а преди няколко години е пратен под наем в италианския Фиорентина.

“През 2014 година отидох във Фиорентина,” разказва Октавио пред бразилското издание SportBuzz. “За първи път излязох в Европа, бях много млад. Когато пристигнах, влязох в съблекалнята и видях всички играчи, с които обикновено играех във видеоигри.

Бразилец иска да играе срещу големи европейски тимове - с Берое! 1

“В началото бях малко уплашен, но след това всичко беше добре. Този опит ме изгради като футболист. Италианското първенство е много тактически и ми помогна много в този аспект.

“Мечтая пак да играя за големи отбори в Европа. Искам да участвам с Берое в Лига Европа. По време на пандемията от Берое ми предоставиха всичко необходимо, чувствам се добре в Стара Загора. Надявам се, че ще направим много силен сезон и ще постигнем успехи.”

През миналия сезон Октавио записа 11 мача и 1 гол за Берое, а през настоящата кампания има 5 участия и също вече успя да се разпише.