Бразилец иска да играе срещу големи европейски тимове – с Берое!

Прочетена:1225
Бразилец иска да играе срещу големи европейски тимове - с Берое! 1
2 0

Офанзвиният халф на Берое Октавио Мерло Мантека, или просто Октавио, заяви, че би искал да запише мачове срещу някои от големите европейски отбори. Естествено с екипа на старозагорци.

Носещият номер 22 бразилец акостира в Града под липите през януари като свободен агент, след като за последно се подвизаваше в клуба от родината си Перилима.

Преди това 26-годишният халф е играл за Ботафого, а преди няколко години е пратен под наем в италианския Фиорентина.

“През 2014 година отидох във Фиорентина,” разказва Октавио пред бразилското издание SportBuzz. “За първи път излязох в Европа, бях много млад. Когато пристигнах, влязох в съблекалнята и видях всички играчи, с които обикновено играех във видеоигри.

Бразилец иска да играе срещу големи европейски тимове - с Берое! 2

“В началото бях малко уплашен, но след това всичко беше добре. Този опит ме изгради като футболист. Италианското първенство е много тактически и ми помогна много в този аспект.

“Мечтая пак да играя за големи отбори в Европа. Искам да участвам с Берое в Лига Европа. По време на пандемията от Берое ми предоставиха всичко необходимо, чувствам се добре в Стара Загора. Надявам се, че ще направим много силен сезон и ще постигнем успехи.”

През миналия сезон Октавио записа 11 мача и 1 гол за Берое, а през настоящата кампания има 5 участия и също вече успя да се разпише.

Сподели