google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Филмовата лента за края на великата епоха на Чикаго Булс от 90-те години на миналия век, разкрила интригуващи подробности за един от най-силните отбори в историята на НБА, получи огромно признание.

Разпалил сериозни полемики в света на баскетбола, “Последният танц” бе награден с “Еми” за Изключителен документален сериал без елементи на научна фантастика. Категорията е една от най-оспорваните в най-престижната класация за телевизионни сериали в света.

“The Last Dance” взриви баскетболната общественост с откровенията и свалянето на маските около звездата Майкъл Джордан и неговите взаимтооношения с играта и съотборниците му.

Сериният филм пожъна колосален успех, като над шест милиона гледаха премиерата по ESPN, а след това бяха счупени рекорди и за останалите девет епизода.

“Благодаря на Майкъл, че отдели от времето си и своята откритост, за да създадем филма – каза в речта си режисьорът Джейсън Хеир. “Както и на всеки от останалите 150 участници, седнали да говорят за каузата.”

“Те направиха историята такава, каквато сте я видяли в сериала. Дано сме внесли малко светлина в тази мрачна година с това, което направихме.”