Легендата Евърт: “Майчинството е ключа към успеха на Цвети”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Крис Евърт – носителката на 18 титли от Големия Шлем вярва, майчинството осигурява така необходимото допълнително спокойствие на тенисистките, като им дава и сериозно предимство в мачовете.

Американската легенда, която е част от екипа от експерти на “Евроспорт” за “Ролан Гарос”, смята, че именно раждането на Александър е в основата на прераждането и феноменалния рейд на Цвети Пиронкова на US Open.

Майките в тура очевидно имат някаква специална психологическа нагласа,” коментира Евърт пред tenniskafe.com. “Те просто излизат на корта и играят много спокойно, защото знаят, че извън играта ги чака друг живот. Това вероятно сваля част от напрежението.

“Мисля, че видяхме точно това при Пиронкова. Сега тя е по-зряла и по-спокойна, владее емоциите си по-добре, а ако загуби – не е краят на света. Според мен в случая говорим за психологическа, а не толкова за игрова промяна. Винаги се радвам, когато виждам майки на корта. На US Open те бяха цели девет, което е страхотно.”

Евърт посочи румънката Симона Халеп като най-сериозна претендентка за титлата в Париж.

“Мисля, че Симона Халеп има най-големи шансове,” прогнозира тя. “Тя ми изглежда най-постоянна и в най-добра форма в момента. Стилът ѝ е перфектен за клей и се движи много добре по корта.

“Освен това смятам, че психически тя е много по-силна, отколкото беше преди две или три години. Трябва да отчетем и факта, че Симона не игра на US Open и заради това ще бъде по-отпочинала от някои от конкурентките си.”

Американката отдели специално внимание на Кори Гоф.

“Мисля, че трябва да следим с повишено внимание представянето на Кори Гоф. Напрежението върху нея ще е по-голямо, отколкото беше миналата година, но ако успее да се освободи от него ще бъде много опасна.

“Азаренка е в чудесна форма в момента, но мисля, че почти всичките ѝ титли в тура са от турнири на твърди кортове, така че не знам дали ще се чувства толкова комфортно на клей. Гарбине Мугуруса се представя доста впечатляващо напоследък. Според мен тя също има реален шанс за титлата.”

Запитана дали Григор Димитров има реални шансове да подобри постижението си от миналата година, когато българинът стигна до 3-тия кръг.

“Зависи от жребия, тъй като не съм сигурна къде точно се намира той, но подобно постижение би било много добро за него. Клеят не е любимата му настилка, той се чувства много по-комфортно на твърди кортове и стилът му е много по-подходящ за тях.

“Играта му наподобява тази на Федерер. Но въпреки това мисля, че достигането до 1/8-финалите е съвсем реалистична цел за Димитров.”