Милан отчете сериозни загуби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Седемкратният европейски клубен първенец Милан обяви загуби в размер на 195 милиона евро, но поясни, че резултатът е в съответствие с очакванията на клуба.

„Клубът не беше имунизиран срещу сезон, който беше силно засегнат от глобалната пандемия“, се казва в официалното изявление на Милан.

„Отрицателните финансови резултати на клуба вече бяха отразени от предишното ръководство и крайният резултат е загуба от около 195 милиона евро. Като изключим негативното въздействие от настоящата ситуация, резултатите се подобриха значително и са в съответствие с очакванията на клуба.”

Милан добави също, че клубът е „напълно отдаден на това да спазва правилата на Финансовия феърплей“.

„Клуб като Милан се нуждае от време, за да се трансформира, но това ще се случи чрез обединението между него и собствениците и вяра в положителния път, който е поел. Огромното въздействие на сегашната ситуация в здравеопазването е ясно и се отразява върху приходите от билети и последващото намаляване на търговските дейности“.

Росонерите също така подчертаха как част от телевизионните права за последната част от сезон 2019/20 ще бъдат отчетени за следващата кампания. Неучастието в Лига Европа също оказа лошо влияние върху финансите на клуба.