google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Всички знаем, че успехите на футболистите не идват даром. Напротив, точно обратното – зад всяка звездна кариера се крие един дълъг и изпълнен с трудности път, който е трябвало да бъде преодолян. За да достигнат до славата и богатството, която им позволява да печелят не само огромни суми годишно, както и да имат безрезервната любов на феновете си, някой от тях са преминали през големи изпитания. Дори много често най-големите и най-обичаните футболни звезди, обръщайки се назад към своето детство, си припомнят доста тъжна картина, свързана с бедност, мизерия и нищета.

Точно техните истории ще разкажем сега.

Кристиано Роналдо

Израсъл в семейството на обикновен работник, Роналдо свързва детството си не само с недоимък, но и с проблемите, които неговият баща има с алкохола. Заради своята зависимост, градинарят и шивач на местния футболен клуб, си отива много рано, оставяйки бременната си съпруга сама. Майката на Роналдо била на косъм да прекъсне бременността си и да не даде възможност на днешната звезда въобще да се появи на бял свят. За щастие, тя все пак решава да задържи детето. Като малък Роналдо бил болнав, дори претърпял сърдечна операция още в тийнейджърска възраст. Но днес той е съвсем различен – любимата звезда на милиони футболни фенове, която не се колебае да троши рекорди и да вдъхновява всички със силния си характер и непобедим дух.

Неймар

Неймар ще бъде запомнен с огромните суми за трансфер, платени за него, но някога и той е живял в бедност. Когато е бил още пеленаче, тежка автомобилна катастрофа оставя баща му инвалид за доста време, през което той е бил в невъзможност да работи и изхранва семейството си. Син на професионален футболист, Неймар бързо напредва в кариерата и става звезда, но някога е бил принуден да живее със семейството си в жилището на свои роднини, където са обитавали една малка стаичка, като успеят да си постоят дом.

Луис Суарес

Суарес е от Уругвай, дете на бедни родители, принудени да се преместят в столицата от родния Салто, за да търсят препитание в големия град. Суарес често си спомня за детството и признава, че това са били много тежки времена. Днес той има слава и пари, но те все още не могат да изтрият от съзнанието му недоимъка, в която е отрасъл. Той споделя с болка, че никога, например, не е можел да избира какви обувки да му купят и признава, че просто такава е била жестоката реалност.

Златан Ибрахимович

Родителите на Златан са пристигнали в Малмьо като бедни емигранти от бившата Югославска република. Когато си припомня детството, той не крие, че му е било трудно – трябваше сам да се справям с всичко, признава звездата. Но добавя, че е стискал зъби и в крайна сметка е успял да преодолее трудностите. Ибрахимович стартира кариерата си през 1999 г. в Малмьо, а на по-късен етап преминава в Милан. Има множество спечелени титли в 4 различни държави.

Джейми Варди

Преди да се превърне в една от най-ярките звезди на Лестър, Джейми Варди започва своята кариера в аматьорските дивизии на Англия, като играе в тима на Стоксбридж Парк Стийлс.

До професионално ниво достига доста по-късно, когато вече е навършил 25, а съдбата го превръща в голмайстор на Лестър чак след един дълъг и изнурителен един сезон.

В крайна сметка той успява да подобри постижението на Рууд ван Нистелрой, след като записва 24 гола в 11 поредни срещи. Така се стига и до поканата да играе в тима на английските национали.

Карлос Тевес

Макар, че получи голяма слава, Тевес никога не забравя откъде е тръгнал. Роден в Фуерте Апаше, едно от предградията на Буенос Айрес и осиновен от родната си леля, той има много тежко детство, белезите от които все още личат по лицето му. Получени са от изгаряне от вряла вода и положението е било доста тежко, защото той е прекарал няколко месеца в болницата заради тях. По-късно, когато е имал възможност да ги премахне с помощта на иновативни процедури, той не го направил. На любопитните въпроси отвърнал, че те го държат здраво стъпил на земята, за да не забравя кой е всъщност. Успехите му са впечатляващи – победител в 8 първенства, играл на два континента По-късно Тевес основава Фондация “Карлос Тевес” и чрез нея подпомага талантливи, но бедни деца.

Лука Модрич

Най-добрият според УЕФА халф за сезон 2016/2017 също има тежко детство. Неговият дядо се бие от страната на бунтовниците и загива в хърватската война за независимост, заради това Модрич е принуден още от ранна възраст да напусне родината. Той прекарва в странство цели седем години и живее по хотели, докато стартира своята кариера. В отбора на Динамо Загреб влиза на 16 години, а само 5 години по-късно е вече хърватски национал. Следва футболни успехи в Тотнъм и Реал Мадрид.

Франк Рибери

Детството на Рибери е белязано от ужасна трагедия – той преживява автомобилна катастрофа, която, освен, че му носи повече от сто шева, оставя и страховити белези по лицето му.

Кариерата му стартира рано, докато е на 16 години, като в началото е изпълнена с много трудности. Играе в отбори като Галатасарай, Метц, Брес, Алес, Булон, а по-късно отива в Марсилия, където най-накрая вкусва от големия успех. Рибери се превръща в звезда на Световното първенство през 2006г., а една година след това е поканен да играе в Байерн Мюнхен.

Алексис Санчес

Санчес е родом от чилийския град Токопия, а хората там го уважават толкова много, че дори са му издигнали статуя. Той често се връща в родния си край, където децата от града го очакват с нетърпение, защото знаят, че винаги им носи подаръци. Санчес е играл в Коло Коло, а по-късно и на Стария континент, в Удинезе.