Ачиари: Първото полувреме контролирахме добре мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато 85-90% от групата са чужденци, много повече ще играят чужденци", заяви треньорът на Берое

Новият наставник на Берое Хосе Луис Ачиари дебютира начело на зарали със загуба с 0:1 от Ботев Враца в среща от 10-ия кръг на на първенството. Това бе четвърто поредно поражение за “зелено-белите” през сезона. Берое не успя и да вкара гол в четвърти пореден мач, така че пристигането на Ачиари не повлия положително на тима в първия мач с новия треньор. Според специалиста, Берое е контролирал добре мача преди почивката и е създал доста положения.

„Първото полувреме контролирахме добре мача, имахме няколко положения и искахме да продължим така. Тогава трябваше да вкараме един гол, защото имахме много положения. После свалихме оборотите. Реализираха ни попадение. Съперникът беше много концентриран и това ни костваше много.

Пристигнах преди 4 дни в този клуб. Групата беше затворена и 85-90% от играчите са чужденци. Затова има повече чужденци, отколкото местни играчи. Аз пристигнах преди 4 дни и мисля, че това са играчите, които трябва да играят и който покаже качества, той ще играе, не зависи от националността или възрастта. Повтарям – когато 85-90% от групата са чужденци, много повече ще играят чужденци”, коментира треньорът на Берое.

След четири дни Берое има трудно изпитание – домакинство на ЦСКА 1948. “Зелено-белите” ще се стремят да прекъснат лошата серия и да зарадват феновете си с победа срещу “червените”.