Ацаров не прави трагедии след трите загуби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на Янтра (Габрово) Стоян Ацаров прие философски домакинската загуба на неговия тим с 2:0 от Септември (София) в среща от седмия кръг на Втора лига, дошла в отсъствието на някои от основните играчи на отбора.

Бившият бранител сподели, че младите футболисти не са използвали по най-добрия начин отворилия се пред тях шанс за изява, но изрази увереност, че след трите поредни загуби ще имат чудесна възможност да демонстрират характер.

“Честитя победата на Септември, бяха по-агресивният отбор и заслужено спечелиха,” коментира Ацаров. “Бяхме равностойни на гостите, имахме и нашите шансове, но не можахме да ги използваме. Вината си е изцяло в нас.

“Все пак за отбор като нашия четири-пет контузени и то водещи футболисти си е доста, но пък когато се даде такъв шанс за изява на по-младите – те трябва да го използват.”

Особено отчетливо се усети липсата на една от звездите в тима – Искрен Писаров.

“Нивата е дълга, както се казва,” продължи Ацаров. “Нашата цел е да запазим мястото на отбора в групата и смятам, че е напълно постижима.

“Вероятно ще има едно по-негативно настроение в отбора след тези три поредни загуби, но се надявам момчетата да се вдигнат. Повечето от тях са млади, тепърва ще се градят като характери и трябва да започнат от сега.”

В следващия кръг Янтра приема Септември (Симитли). Двубоят е на 26 септември от 16.30 часа.