Ацаров свали шапка на 12-ия играч на Янтра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Янтра (Габрово) Стоян Ацаров не пропусна да благодари на многобройната публика, подкрепила завърналия се във Втора лига тим по време на победата над Кариана (Ерден) в първия кръг от новия сезон.

Над 1,000 зажаднели за професионален футбол бяха по трибуните на стадион “Христо Ботев”, за да станат свидетели на минималния успех с 1:0, дошъл след гол на Петър Казаков в края на първото полувреме.

“Благодарим на габровската общественост и всички, присъствали на стадиона за подкрепата, която ни даваха през цялото време,” написа бившият бранител Ацаров. “Надявам се и занапред да са заедно с нас.

“Те са нашият 12-и играч!”

51-годишният Ацаров е една от най-големите фигури в габровския футбол. В края на май той се съгласи да поеме юздите на Янтра, а в екипа му са бившият наставник на тима Николай Василев, все още играещият Искрен Писаров и треньорът на вратарите Петко Петков.

Като футболист Ацаров спечели шампионската титла със Славия през 1996 година, а освен това е играл в Левски, Етър, Берое, както и в Саудитска Арабия и Китай.

В следващия кръг Янтра гостува на фаворита за промоция Пирин (Благоевград), който стигна само до равенство – 1:1, при визитата на Хебър (Пазарджик). Двубоят е на 15 август от 20.00 часа.