Ацаров свали шапка на 12-ия играч на Янтра

Прочетена:199
Ацаров свали шапка на 12-ия играч на Янтра 1
0 0

Наставникът на Янтра (Габрово) Стоян Ацаров не пропусна да благодари на многобройната публика, подкрепила завърналия се във Втора лига тим по време на победата над Кариана (Ерден) в първия кръг от новия сезон.

Над 1,000 зажаднели за професионален футбол бяха по трибуните на стадион “Христо Ботев”, за да станат свидетели на минималния успех с 1:0, дошъл след гол на Петър Казаков в края на първото полувреме.

“Благодарим на габровската общественост и всички, присъствали на стадиона за подкрепата, която ни даваха през цялото време,” написа бившият бранител Ацаров. “Надявам се и занапред да са заедно с нас.

“Те са нашият 12-и играч!”

51-годишният Ацаров е една от най-големите фигури в габровския футбол. В края на май той се съгласи да поеме юздите на Янтра, а в екипа му са бившият наставник на тима Николай Василев, все още играещият Искрен Писаров и треньорът на вратарите Петко Петков.

Като футболист Ацаров спечели шампионската титла със Славия през 1996 година, а освен това е играл в Левски, Етър, Берое, както и в Саудитска Арабия и Китай.

В следващия кръг Янтра гостува на фаворита за промоция Пирин (Благоевград), който стигна само до равенство – 1:1, при визитата на Хебър (Пазарджик). Двубоят е на 15 август от 20.00 часа.

Сподели