Адесаня протестира срещу смъртта на Джордж Флойд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът в средна категория на UFC Израел Адесаня взе участие в протест в памет на Джордж Флойд в родината си. Преди няколко дни звездата на UFC се присъедини към 4000 протестиращи, за да потърсят справедливост след смъртта на Флойд и да се обявят против расизма. Флойд почина в края на май, след като беше арестуван от полицията, но служителят на реда упражни силен натиск върху врата му с коляно и по-късно издъхна в болницата.

“Трябва да говоря. Правя го вече от седмици. Вижте историите ми в социалните мрежи от последните две седмици и ще видите. Бесен съм. Колко пъти държите ръцете си зад гърба в агазина, за да не помислят, че крадете? Колко пъти вървите по улицата и се усмихвате, за да накарате хората, които вече се страхуват от вас да се чувстват добре. Дълго време протестираме, но сега нещата вече не са само за нас. Призовавам всички бели хора и тези, които са от различни раси да говорят, защото имаме нужда от вас. Имаме нужда от това да започнете да говорите. Трябва да кажете нещо.Омръзна ми и съм уморен да гледам как убиват тези хора, защото виждам себе си в тях. Къса ми се сърцето и съм бесен”, заяви Адесаня.

Впоследствие стана ясно, че друг известен боец, който в момента е извън състезателна активност – боксьорът Флойд Мейуедър – Джуниър ще плати разходите по погребението на Джордж Флойд. Ленърд Елърб, който е изпълнителен директор на Мейуедър Промоушънс сподели, че наистина Флойд ще дари средства за погребението. Ленърд твърди, че Меуйедър искал нещата да останат в тайна и правил много подобни неща през последните 20 години. Погребението на Джордж Флойд ще се състои на 9-ти юни. Семейството на Джордж Флойд е приело предложението на Мейуедър да плати за погребението, а боксьорът не желае публично да обсъжда жеста.