Адвокат Иво Ивков за ситуацията в Левски: Лешоядите кръжат все по-ниско
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

От ден на ден ситуацията около родния ни клуб Левски се усложнява, алармира адвокат Иво Ивков, защитник на интересите на “сините”.

Той обяви, че има заведени минимум 21 дела на стойност около 400 000 лева, като изключва исковете на екс генералния спонсор и компанията, която построи сектор “А” на “Герена”.
Тревожен е фактът, че и постоянно биват завеждани нови съдебни дела, като юристът обрисува ситуацията метафорично с думите: „Лешоядите започват да кръжат все по-ниско“, намеквайки за това, че в момента клубът бива атакуван най-вече поради незавидните обстоятелства, в които се намира.

Относно надеждността на исковите, адвокатът коментира, че някои от тях са справедливи и при възможност, клубът ще се издължи, но има и такива, които се определят като несъстоятелни или поне исканите суми далеч надхвърлят реалистичните си размери.

Все пак адвокат Ивков е убеден, че всички подобни трудности са за добро. Трябва също така да признаем неговите успехи в делото с бившия наставник на Левски – Делио Роси, при което, след намесата на юриста, „сините“ успяха да си спестят немалката сума от 345 000 евро.
Адвокат Иво Ивков за ситуацията в Левски Лешоядите кръжат все по-ниско

Адвокатът говори и за това, колко е важна в момента ролята на Павел Колев, изпълнителния директор, чиято задача е да издигне авторитета на клуба и да го направи атрактивна цел за инвеститорите.

Общо взето, ако всеки си свърши добре работата, треньорът – да селектира добър тим, играчите да играят класно, а юристите – да печелят делата, то тогава нещата ще тръгнат към по-добро, обобщи Ивков.

Той припомни, че 15 февруари наближава и в случай, че „сините“ постигнат победа пред пълен с фенове стадион, а после отстранят и Лудогорец за Купата, пътят пред Левски ще бъде напълно открит. Затова, няма нужда от излишно напрежение и чертане на апокалиптични сценарии, подчерта юристът.

Той обобщи също, че е необходимо всички да се обединят и да си помогнат сами.
“На първо време двигателят може да работи и без големи запаси от гориво”, подчерта в края на анализа си Ивков.