Адвокат направи нови разкрития за последните дни на Марадона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тялото му излъчваше сигнали, но не му беше оказана помощ с лекарства", твърди Родолфо Баке

След смъртта на футболната легенда Диего Марадона на 25 ноември, започнаха да излизат все повече разкрития около личния му живот. Адвокат Родолфо Баке разкрива любопитен факт от последните дни на аржентинската икона. Баке представлява Жизела Мадрид, една от медицинските сестрите, които са се грижили за Дон Диего.

“Седмица преди кончината си Марадона е паднал и си е ударил главата, но никой не се е обадил в болницата. Ударът не е бил силен и е бил в дясната част на главата, а не в оперираната лява. Веднага са вдигнали Диего на крака, но никой не се е обадил в клиниката – вероятно по решение на самия Марадона. Но пък и той не е бил в състояние да взима решения какво да се прави. След това са го оставили сам в продължение на три дни“, разкрива Баке пред TN TV. Медицинските сестри са заподозрени, че не са вършели професионално работата, за която са били наети.

Адвокатът не одобрява и решението Марадона да бъде оставен в дома си, където да се възстаноявава.  “Той трябваше да бъде настанен в най-луксозната клиника в света, но вместо това го сложиха на неподходящо място, където дори нямаше общопрактикуващ лекар. Изписаха го за домашно лечение с много висок пулс – 115 удара/минута, а в деня преди смъртта му той беше 109 удара/минута. Всички знаят, че при хора със сърдечни проблеми той не трябва да превишава 80 удара/минута. Тялото му излъчваше сигнали, но не му беше оказана помощ с лекарства. Той щеше все още да е жив, ако беше в хубава болница”.