Адвокат шокира: ЦСКА София обяви, че ЦСКА не съществува
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболисти не могат да получат парите си, след като даден клуб ползва трикове и обяви фалит

Любопитни разкрития направи нидерландският юрист Рой Вермеер, който защитава много футболисти в споровете им с финансите с клубове от цял свят. Юристът даде интервю за сайта сайта vice.com като говори за премеждията на играчите по света, а за конкретен пример дава случай с българския ЦСКА.

На въпрос какви трикове правят клубовете, за да избенгат плащания, Вермеер споделя:

“Често се случва даден клуб да фалира и всички дългове са анулирани, а дължимите заплати да не се изплащат, след което клубът прави рестарт под идентично име. В България имаме случай с ЦСКА (София). Те обявиха фалит през 2013 година. След преструктуриране те дадоха на клуба името ЦСКА София, с тире между тях. Всичко останало е идентично като на стария ЦСКА (София) – от логото до стадиона. Но в делото те казват, че ЦСКА (София) вече не съществува, така че футболистите, които са били там по това време, няма как да получат парите си.”

След това Вермеер бе запитан как адвокатите се борят с това нещо:

“От името на нидерландски играч, който беше в ЦСКА, ние – заедно със съюза на нидерландските футболисти – стартирахме дело, с което новото образувание ЦСКА София да бъде отговорно за дълговете на стария субект, ЦСКА (София). Сега очакваме решението на най-висшия спортен съд, КАС в Швейцария.”

Фермеер защитава интересите на Нилсон Антонио в КАС. Защитникът се подвизаваше на “Българска армия” в периода 2012-а до 2013-а година.