АЕК изхвърли Олимпиакос от борбата за титлата в Гърция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Панатинайкос също не сбърка и продължава гонитбата с АЕК

АЕК постигна една от изключително ценните си победи от началото на кампанията в гръцката Суперлига. “Жълто-черните” надделяха с 3:1 при гостуването си на Олимпиакос и не само успяха да се задържат на първо място в таблицата, но и окончателно отказаха гранда от Пирея от амбициите му да преследва титлата.

АЕК тотално надигра съперника си и успя да поведе още в 7-ата минута с гол на Мият Гачинович след подаване на Стивен Цубер. Седрик Бакамбю изравни в началото на второто полувреме, но с попадения на Леви Гарсия от дузпа и Петрос Мантолас отборът на Матиас Алмейда стигна до трите точки.

Другия претендент за титлата в южната ни съседка – Панатинайкос също не сбърка, макар да имаше много тежко гостуване на ПАОК, чийто сезон е далеч от задоволителен. “Детелините” победиха с 2:1 на “Тумба” и делят първата позиция с АЕК със 72 точки от 31 срещи. Бившият бразилски национал Бернард даде преднина на ПАО, а драмата настъпи в последните минути. Първо Дъглаш Аугусто се разписа за ПАОК, но в добавеното време Панатинайкос получи дузпа и Фотис Йоанидис не сгреши.