Агентът на Йозил: Правото му да се бори за място бе отнето!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Агентът на Йозил - д-р Еркут Сьогют, нападна Микел Артета

Германския плеймейкър Месут Йозил не попадна в разширения състав на Арсенал за двубоите от Висшата лига. На практика Йозил изглежда, че е приключил с “артилеристите”, тъй като не беше включен в състава и за двубоите от турнира Лига Европа, а договорът му изтича в края на сезона.

Мениджърът на “топчиите” Микел Артета обясни ситуацията с Йозил, като сподели, че причините са чисто футболни и самият той се е провалил, тъй като не е успял да извади най-доброто, на което Йозил е способен. Агентът на футболиста д-р Еркут Сьогют обаче скочи на наставника на „артилеристите“ и смята, че неговите думи са лъжа и Артета не е честен.

„Привържениците на Арсенал заслужават честно обяснение, а не приказките на Артета, че се е провалил с Йозил. Не се е провалил в това, а да бъде честен и прозрачен и да се отнася с уважение към някой, който има договор и винаги е бил лоялен към клуба. Всеки е наясно, че Артета не се отнася справедливо с него. Не му позволи да се докаже през този сезон. Всеки играч, който има контракт с клуба, би трябвало да има възможност да се бори за мястото си. Това право бе отнето на Месут”, споделя д-р Еркут Сьогют.

“Всички споделят, че Йозил тренира добре. Пер Мертезакер обяви това публично. Говорил съм поне с петима футболисти на Арсенал, които също твърдят, че тренира страхотно. Всички те казват, че Месут е един най-добрите играчи в тима и не доумяват защо той остава извън състава. Така че не може да са тренировките. Какви други футболни причини може да има? Като излизаш и говориш, трябва да казваш истината, която феновете на Арсенал са длъжни да знаят. В противен случай е по-добре да не говориш изобщо“, заяви д-р Еркут Сьогют.

„Месут е на 32 години и има да изиграе още няколко сезона. Тук обаче става дума за отношението. Йозил е човек, който се бори за правата си. За него договорът е нещо много ангажиращо. Можеше да премине  в друг клуб, както направи Алексис Санчес. Можеше да си тръгне и да вземе 30 милиона само за да подпише с друг отбор като свободен агент в пика на кариерата си. Той обаче демонстрира лоялност. Може би клубът ще промени позицията си през януари и ще го картотекира. Никога не може да бъдеш сигурен”, добави още агентът на Йозил.