google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Всички са в очакване да разберат далишампионът в лека категория на UFC Хабиб Нумагомедов ще се завърне в октагона и ще се случи ли това преди края на 2020-та година. Дагестанецът е длъжен да се изправи срещу Джъстин Гейджи, който усп да победи категорично Тони Фъргюсън преди няколко месеца и си спечели дългоочаквания татйлшот. Нурмагомедов обаче загуби баща си, който беше двигател на неговото вдъхновение и мотивация. Абдулманап си отиде и мнозина се запитаха какво следва за Хабиб оттук насетне.

Президентът на организацията Дена Уайт обяви, че няма да пришпорва Нурмагомедов към завръщане в октагона и ще му даде време да се възстанови. Скоро по темата се изказа и агентът на шампиона Али Абделазис, който хвърли светлина върху това какви планове има боецът в идните месеци.

“Хабиб не се е оттеглил от ММА и има някои цели. Той има някои неща, които иска да постигне и ще го видите в клетката тази година. В момента водим преговори и се разбираме за датата. Сигурен съм, че Дейна ще ви каже, когато има яснота за битката на Хабиб. Ще се бият с Джъстин Гейджи. Битката ще е огромна и двамата са най-добрите в категорията. Виждаме какво правят Хабиб и Джъстин със своите съперници. Гейджи размаза Фъргюсън и го накара да изглежда като пълен аматьор. Ще се бият двамата най-добри. Има много фалшиви новини, които идват от Русия. Ако не сме го казали аз, Хабиб или Дейна, то тогава е фалшива новина”, заяви Абделазис.

Агентът уверява, че преди края на 2020-та година битката ще се състои.

“Не мога да кажа дали септември е опция, защото това е работа на Дейна Уайт. Ще видим тази битка през 2020 година. Нямаме интерес за битка с Конър Макгрегър. Той може да се бие с Диаз или Масвидал. Макгрегър трябва да запише победи срещу добри бойци. Хабиб ще се бие с Макгрегър, ако Конър първо победи Махачев. Благодаря на всички в UFC за разбирането, което показаха към Хабиб. Феновете ще са победители в битката между двамата. Хабиб се е връщал след много тежки операции и сега отново ще се завърне. Двамата ще ни покажат страхотни умения”, допълва мениджърът.

Без съмнение двамата ще предложат невероятна битка за феновете на смесените бойни изкуства с оглед на високото ниво, което са изковали в уникалните си технически и тактически оръжия. Всички фенове на леката категория на UFC без съмнение очакват този двубой с повишено внимание.