Айнтрахт изхвърли РБ Лайцпиг от Купата на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Айнтрахт Франкфурт се класира за 1/4-финалите на Купата на Германия след победа над РБ Лайпциг с 3:1 на “Комерцбанк Арена”. Двубоят бе оспорван, но възпитаниците на Ади Хютер заслужено продължават напред.

В 3-ата минута на мача нападателят на РБ Лайпциг Патрик Шик получи добър шанс да открие резултата, но ударът му бе неточен. Малко след това халфът Амаду Хайдара също не успя да отбележи за гостите. В 16-ата минута защитникът на РБ Лайпциг Марсел Халстенберг игра с ръка в наказателното поле, което бе потвърдено след използването на ВАР и домакините получиха дузпа. Зад топката застана Андре Силва, който се распиза за 1:0. До почивката и двата тима имаха добри шансове за попадение, но гол не падна.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за Айнтрахт. Филип Костич проби в половината на сперника и с прецизен удар направи резултата 2:0. В 58-ата минута Айнтрахт можеше да вкара и трети гол, но Мият Гачинович не успя да реализира.

РБ Лайпциг имаше претенции за дузпа в 59-ата минута за нарушение срещу Дани Олмо, но съдията подмина ситуацията. Десет минути след това испанецът вкара попадения след отлична асистенция на Анхелиньо. В следващите минути гостите приложиха натиск, но не успяха да стигнат до добри положения за гол. В крайна сметка попадение до края на мача за гостите не падна, а Айнтрахт отбеляза трети гол чрез Костич в добавеното време и продължи на 1/4-финалите за Купата на Германия.