google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима вече са печелили европейски клубни турнири

Тази вечер стадион “Рамон Санчес Писхуан” в испанския град Севиля ще се превърне в арена на интригуващия финал в Лига Европа.

До заключителния дуел във втората по значимост европейска клубна надпревара достигнаха германският Айнтрахт (Франкфурт) и шотландският гранд Рейнджърс.

На пръв поглед съперниците не събуждат интерес, какъвто предизвикват утвърдените европейски клубове, но всъщност и франкфуртци и Сините от Глазгоу имат пребогата история и огромен брой привърженици.

Нещо повече, и двата тима вече имат европейски трофей във витрините си. Айнтрахт (Франкфурт) печели Купата на УЕФА през 1980 година, а Рейнджърс е носител на Купата на носителите на национални купи (КНК) през 1972 година.

Няма съмнение, че опонентите ще се впуснат в яростна битка, тъй като дивидентите от евентуален успех са наистина изкушаващи – право на участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон и гарантирани 15 милиона евро.

Победата би била изключително ценна за Айнтрахт, тъй като отборът се представи неубедително в Бундеслигата и не успя да си осигури евро-виза, финиширайки на 11-а позиция в крайното класиране.

В същото време Рейнджърс. който миналата година сложи край на продължителната доминация на яростния съперник Селтик, печелейки шампионската титла, през завършилия сезон стигна до 2-ото място, като по този начин си гарантира влизане в 3-ия предварителен кръг на Шампионската лига.

Тази вечер наставникът на германците Оливер Гласнер няма да може да разчита на Диант Рамай и Мартин Хинтерегер, а под въпрос е участието на Йеспер Линдстрьом и Дани да Коста.

Мениджърът на Рейнджърс Джовани Ван Бронкхорст също не може да сглоби оптименален вариант на своята единайсеторка – аут са Янис Хаджи, Филеп Хеландер и Алфредо Морелос, а решение за Райън Джак ще бъде взето в последния момент.

Според betway.bg Aйнтрахт има малко по-големи шансове да вдигне трофея. Коефициентът за германски триумф е 2.25, докато шансовете на Рейнджърс са оценени с 3.00, точно толкова, колкото е и ставката за равенството.