Акрапович: Върнах живота в Локомотив, тук ме ценят и уважват
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на носителя на Купата на България от последните два сезона Локомотив (Пловдив) – Бруно Акрапович, е много щастлив след успеха над ЦСКА във финала в в сряда. Той сподели пред Sportsport.ba, че хората в нашата страна го ценят и уважават.

“Мачът беше много труден. Можеше да присъстват по 6 хиляди зрители на трибуните, но на мен ми се стори, че са пуснати малко повече фенове. Нашите привърженици изминаха дълъг път, за да ни подкрепят и бяхме длъжни да ги зарадваме. Спечелихме купата на страната за втора поредна година, като за първи път в България чуждестранен треньор прави това”, заяви Акрапович.

“Поздравиха ме приятели, семейството ми, познати… Всички стискаха палци, за да спечеля купата. Еуфорията в отбора е невероятна. Това е короната на сезона, в който играхме наистина добре. Играхме на финала срещу труден опонент. “, добави специалистът.

“Моят договор с Локомотив Пловдив е за още 3 години. Фокусът ми е върху Локомотив, където ме оценяват и уважават работата ми. Създадох си статут на култов човек, който върна живота в клуба”, сподели Акрапович.

“С президента съм в добри отношения. Той е бизнесмен, който не се бърка в моята работа, а стои зад мен и ме подкрепя. Така беше, когато нямах резултати. Получих време от него, за да работя и да “чистя” съблекалнята, за да наложа моите виждания. Президентът имаше увереност, че ще успея. Това му се върна по най-добрия възможен начин. От доста време клубът нямаше успехи и сега за втора поредна година ще участва в Европа. Знаете колко много означава това от финансова гледна точка и всички други неща”, каза още треньорът на пловдивчани.

“Почти през целия сезон се представяме на високо ниво и игарем добре. Бяхме близо до Лудогорец, който инвестира много пари и играе добре в Шампионска лига. След периода на карантина времето за подготовка не бе много, но успяхме да подготвим тима възможно най-добре. На финала наистина изглеждахме в добра форма. Играем иновативен футбол за България и в някои срещи бяхме съвършени. Затова се гордея.”, каза наставникът на “смърфовете”.

Акрапович добави, че до края на настоящата кампания Локомотив има 3 мача и двубой за Суперкупата, след което започва новия сезон, а така е трудно тимът да се подготви адекватно.