google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Агентът на австрийския национал нарекъл офертата за нов договор на баварците "незадоволителна"

Ръководството на Байерн потвърди, че Давид Алаба ще напусне европейския клубен шампион, след като и поредната оферта за нов петгодишен контракт не се оказа удовлетворителна за играча и неговия агент.

Ябълката на раздора е предложената заплата на 28-годишния австрийски национал, който носи екипа на баварците от 12 години.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер обаче е категоричен, че клубът няма да отправя нови оферти и вече мисли за заместник на Алаба, независимо че наставникът на колоса на Мюнхен Ханзи Флик настоява да задържи високо котиращия се играч.

“Ние предоставихме на Дейвид и неговия съветник достатъчно време, за да обмислят нашето предложение. Смятам, че им направихме добра оферта”, заяви Хайнер пред BR24 Sport.

“По време на нашата последна среща им казахме, че искаме яснота по въпроса до края на октомври. И тъй като краят на октомври беше преди два дни и ние не бяхме чули нищо от тяхна страна, се свързахме с агента на Алаба.

“Отговорът беше, че офертата все още е незадоволителна и трябва да помислим отново. След това oбаче ние в клуба решихме да я оттеглим напълно. Това означава, че вече няма оферта. Разбира се, че вече мислим за негов заместник, защото трябва да планираме за бъдещето.”

Алаба си тръгва от Байерн... за да премине в Ливърпул? 1

Според британски издания пък Алаба вече е взел решение да продължи кариерата си в английския шампион Ливърпул.

Редица медии съобщават, че Червените, които изпитват сериозни затруднения в центъра на отбраната след тежката контузия на Върджил ван Дайк, ще го привлекат по време на зимния трансферен прозорец.