google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Изпълних целите си за сезона", споделя българският скиор

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе гост в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. 23-годишният състезател направи силен сезон, в който изравни рекордното си класиране в старт от Световната купа – 6-о място на слалома в австрийския курорт Шладминг. Попов заяви, че неговата мечта е да спечели медал от Олимпийски игри.

“Моята мечта е малко изтъркана, но е олимпийско злато или поне медал. За всеки един спортист това е страхотно признание. Не само че остава в историята, а си е като богатство за страната. Това е моята най-висока цел. Въпреки всичко, аз си поставям за всеки сезон малки цели, с които стъпка по стъпка да се доближа до голямата цел. Но цел №1 е медал от олимпиада”, заяви българинът.

“Изпълних целите си за сезона. След като миналия сезон имах лек спад, първата ми цел за този сезон беше топ 10, която покорих в Шладминг. След това имаше няколко класирания – 27-и, 23-и и подобни. Като цяло съм наясно, че гледайки какво правя в тренировките и на какво съм способен, не мога да не си дам сметка, че мога да постигна повече. Това ми дава стимул да стана още по-голям максималист, да стана доста по-сигурен и да давам на състезания 100% от направеното на тренировките. Убеден съм, че направя ли го, мога да бъда в топ 15. За мен е наистина нещо постижимо, стига нещата да вървят както ги мислим и както работим”, сподели Алберт Попов.