google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Помните ли онези 13 секунди през далечния декември на 2015-та година, в които ирландската звезда на смесените бойни изкуства Конър Макгрегър нанесе загуба на непобедения до този момент бразилски шампион Жозе Алдо? Никой не очакваше, че двубоят ще приключи толкова бързо и че още при първата размяна на удари в центъра на октагона Алдо ще се окаже на земята. Шокът заля не само Алдо и ъгъла му, но и милионите фенове по света, които чакаха с нетърпение двубоя. След нокаута бразилецът изглеждаше силно разочарован, а Макрегър ликуваше след месеци на закани, провокации и удари под пояса с оглед на крайностите, до които стигаше в опит да влезе под кожата на опонента си.

Алдо направи всичко възможно да продължи напред. Дълги години кариоката не коментираше загубата от Макгрегър и стоеше настрани от анализи за случилото се. Още в онзи момент се намериха експерти, които заявиха, че 13 секунди не са достатъчно време, в което да се направи анализ  кой е по-добрият от двамата бойци и ударът макар и изключително прецизен не може да обяви Макгрегър за едноличен и безспорен шампион. Разбира се имаше и специалисти на противоположното мнение.

И все пак – ирландецът влезе в историята с един от най-бързите нокаути, а главното събитие на UFC 194 се превърна в един от най-символните двубои в историята на организацията. 5 години по-късно Алдо коментира онази лоша вечер в кариерата му:

“В нашия спорт никога не очакваш да загубиш“, призна бившият шампион. Нещата са 50-50 и винаги може да се случи. Докато си активен, загубата винаги е вариант… Но аз бях супер уверен в себе си. Бях напълно подготвен и не виждах как той може да спечели. Имайки предвид всички изговорени неща и всичко, което се случи… с моя отбор бяхме сигурни в победата. Но нещата се случиха по друг начин. След мача започнаха да се прокрадват съмнения в главата ми. Свързах се с Крис Сайборг и я питах как да заздравя брадичката си. Трябваше да работя над този аспект, защото паднах след един удар“, разкри „Белязания“.

Ето какво точно се случи през далечната 2015-та година: