Алегри: Болоня ще бъде дразнител за мнозина през сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Правилно е да има ентусиазъм, но ни трябва спокойствие", анализира специалистът.

Треньорът на Ювентус – Масимилиано Алегри, даде мнението си преди домакинството на Болоня в мач от втория кръг на Серия “А”. Сблъсъкът между двата тима е в утрешния ден и започва от 19:30 часа.

“Утрешният мач е важен, защото е първият пред нашите фенове. Стадионът ще бъде пълен и трябва да се представим добре. Имаше твърде голям ентусиазъм след първия ни двубой. Няма проблем, но все пак сме още в началото. Мачът ни утре ще бъде добър тест. Болоня играе добре и има стойностни играчи в атака. Срещу Милан отборът създаде доста положения и отправи 17 удара. Ако срещу тях не подходиш с подходящото отношение, едва ли ще си тръгнеш с победа”, сподели Алегри.

“Правилно е да има ентусиазъм, но ни трябва спокойствие. Пол Погба е по-добре и направи добри тренировки през седмицата. Ще мога да го използвам утре. Войчех Шчесни обаче няма да е на разположение, тъй като пострада при удар. Вместо него ще играе Матия Перин. За останалите титуляри имам само две колебания – едно в средата на терена и едно по фланговете”, разкри той.

“Мойс Кийн никога не е бил извън плановете ни. Той просто беше получил удар, но нищо не се е случило. Имаше възобновени болки след удар, но ще бъде на линия утре. Имаше още шест дни от трансферния пазар, но мисля, че няма да има промени в състава ни”, продължи Макс Алегри.

“Вече сме говорили с Леонардо Бонучи, няма какво да добавя. Няма смисъл, Лео знае какво е положението. Ювентус беше ясен и продължаваме напред. Миналата година завършихме трети (ако не се брои наказанието от -10 точки – б.р.) въпреки всичките ни проблеми. Имаме млади играчи с по-малко опит, така че не бива да прекаляваме с ентусиазма. Ако разчитаме само на него, можем сами да си навлечем проблеми. Тъкмо започваме и затова трябва да работим със спокойствие. Утре трябва да се опитаме да победим Болоня, което няма да бъде лесно. Този отбор ще бъде дразнител за мнозина през настоящия сезон”, каза още наставникът на “Старата госпожа”.