Алегри: Шансовете за класиране са 50:50
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виждам срещата като финал" - каза той

Масимилиано Алегри заяви, че реваншът срещу Нант от плейофите в Лига Европа е със стойността на финал за „бианконерите“, които не успяха да победят французите в Торино, завършвайки 1:1.

„За съжаление, Федерико Киеза е аут, но това е нещо нормално, когато те е нямало 10 месеца заради операция на коляното. Изисква се време, за да си изцяло във форма. Целият отбор трябва да играе с подходящия подход. Не бива да позволяваме на Нант това, което им позволихме в първия двубой. Също така не трябва да забравяме, че може да се стигне до продължения. Затова не можем да играем с трима в атака. Нуждаем се от футболисти, които могат да влязат от пейката и да променят играта“, каза Алегри на пресконференцията по повод кадровите проблеми в Юве.

Той бе категоричен: „Трябва да продължим напред, защото през последните три години отпадахме на 1/8-финалите на Шампионската лига. Виждам утрешния мач като финал, единствен двубой, защото головете на чужд терен вече не носят предимство. Ще играем на техен терен, като шансовете за класиране за следващата фаза са равни – 50:50. Няма да бъде лесно, защото Нант имат някои добри футболисти като Людовик Блас. Нападателите им се връщат назад, за да помагат на защитниците. Опасни са на контраатаки“.