Алекс де Минор спря Григор по пътя към финала в Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Григор Димитров загуби на 1/2-финалите в Антверп

Григор Димитров загуби от Алекс де Минор с 1:2 сета на 1/2-финалите на тенис турнира в Антверп от категорията АТП 250. Де Минор спечели първия сет след тайбрек, а във втората част българинът триумфира отново след тайбрек, докато третият сет бе на сметката на австралиеца с 6:4.

Първи сет

Григор Димитров започна двубоя със сервис гейм, в който Де Минор му оказа сериозна съпротива, но българинът успя да си спечели предимство след дюс и да поведе с 1:0 гейма. Оспорвано бе и първото подаване на австралиеца, но той показа добра игра в решителните точки и изравни резултата. В третия гейм Григор се срина и допусна пробив на нула, но след това и Де Минор се представи слабо на сервис и бившият номер 3 в света изравни геймовете с бърз рибрейк на нула.

Петият гейм премина под диктовката на Григор, който даде само точка на своя опонент и поведе с 3:2. След това Гришо направи много важен пробив в оспорван гейм – 4:2. Димитров обаче не успя да затвърди пробива, тъй като седмият гейм бе за Алекс де Минор. Австралиецът поведе с 30:0, след което Григор изравни точките, но с перфектен ретур уинър и непредизвикана грешка на българския тенисист, Де Минор реализира пробив и намали на 3:4.

В следващите два гейма сервиращите нямаха проблеми и Димитров поведе с 5:4 в заключителната част на сета. Де Минор не трепна в десетия гейм, въпреки че сервираше за оставане в сета, като успя да изравни резултата – 5:5. Григор демонстрира много добра игра в следващия гейм и даде само една точка на Де Минор, за да поведе с 6:5. Австралиецът обаче продължи да бъде солиден на сервис гейм и вкара първия сет в тайбрек.

В тайбрека Де Минор започна с мини пробив, след което спечели двете си подавания и дръпна с 3:0. В следващото разиграване Григор не успя да нацели добре топката и изостана с 0:4. Алекс де Минор стигна до пет сет бола при 6:1 точки, като българинът успя да намали на 5:6, но сбърка от бекхенд и първият сет бе за австралиеца.

Втори сет

На старта на втората част Де Минор спечели своя сервис гейм на 30 точки, след което същото стори и Димитров. В третия гейм австралиецът имаше сериозен тест като успя да отрази две точки за пробив и се пребори за гейма, за да поведе с 2:1. На свой ред Де Минор имаше шанс да пробив в четвъртия гейм, но Григор отрази един брейк бол и обърна гейма в своя полза, с което изравни – 2:2.

В петия гейм Димитров се представи много силно и направи пробив на 15 точки. Страхотна драма предложи гейм номер 6 на втората част, в който Де Минор поведе с 40:15 и пропусна две точки за пробив. След това българинът имаше нужда от три гейм бола, за да спечели гейма и да затвърди пробива – 4:2. Следващите три гейма обаче бяха спечелени от Алекс де Минор, който показа страхотен тенис и даде само няколко точки на нашия тенисист, като австралиецът си извоюва аванс от 5:4 и Димитров трябваше да сервира за оставане в турнира. Гришо обаче бе пределно концентриран и спечели подаването си, за да изравни на 5:5. В следващите два гейма сервиращите не допуснаха пробиви и последва втори тайбрек.

Тайбрекът се разви по отличен начин за Димитров, който поведе с 6:0 точки, след като направ три мини пробива. Де Минор успя да намали до 3:6, но след това Григор спечели подаването си и взе сета с 7:6.

Трети сет

Григор откри третия сет със сервис и спечели подаването си на 15 точки, след което Де Минор взе своя сервис гейм на 30 точки. В следващите четири гейма също нямаше пробиви, като при 3:3 българинът загуби подаването си, след като неговият опонент успя да пробие с третия си брейк бол. Гришо обаче отговори с много силна игра и върна пробива на нула, за да изравни – 4:4.

В деветия гейм Григор Димитров допусна много грешки от бекхенд. Де Минор в повечето разигравания натискаше на бекхенда на съперника и това му донесе успех, за да успее да пробие за 5:4. Австралиецът затвърди така важния пробив и спечели двубоя след 6:4 в третия сет.