Алекс Коядо има желание да напусне Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът иска да напусне каталунския клуб през летния трансферен прозорец

Според известния италиански журналист Фабрицио Романо, полузащитникът на Барселона Алекс Коядо желае да напусне клуба през летния трансферен прозорец и е информирал мениджъра Шави Ернандес за решението си. Коядо иска да премине в отбор, в който ще играе редовно, за да трупа опит.

23-годишният играч е юноша на Барселона и завършва прочутата академия Ла Масия. Но той не успя да затвърди място в състава на първия отбор на тима от “Камп Ноу”. Коядо прекара втората половина на миналия сезон под наем в Гранада, записвайки 17 мача в Ла Лига, като отбеляза два гола и направи една асистенция. Той се завърна в Барса след завършването на периода си под наем, но не фигурира в плановете на Шави Ернандес занапред. Досега Коядо е изиграл само два двубоя за първия тим, кат единият бе през сезон 2018/19, а другият през сезон 2019/20.

Оттогава 23-годишният футболист не е играл за Барселона и надали ще получи шанс в първия тим, ако остане в каталунския гранд. Съобщава се, че Коядо е удължил договора си с клуба до 2024 г., но сега изглежда малко вероятно да остане на “Камп Ноу”, а интерес към него от други отбори от Ла Лига не липсва.