Али Соу може да се окаже откритието на сезона в Русия
Добави коментар
"Сумарно трансферът ще излезе около 4 млн. евро. Напълно адекватна цифра за играч с такива умения", пише местно онлайн издание

Медиите в Русия съобщават, че Али Соу може да стане откритието на шампионата. 26-годишният нападател се очаква да дебютира за новия си тим на 1/8-финалите за Купата на Русия в неделя, когато Ростов е домакин на Ахмат. На 27 февруари Ростов има тежко гостуване на шампиона Зенит в първенството.

„Ако го сравняваме с Адолфо Гаич (аржентински нападател на ЦСКА Москва, който в момента е под наем в Беневенто), гамбиецът е като Пеле“, пише championat.com.

„Соу е мощен, висок е 190 сантиемтра и за този ръст е много повратлив и бърз. Прави средно по 20 попдавания на мач, като успеваемостта му е 83%. За 90 минути влиза средно в 23.76 единоборства, като печели близо 40% от тях. Има добра координация и обработка на топката, разнообразен е – движи се много и се открива“, допълват в статията за нападателя.

Един от минусите на нападателя, според онлайн изданието, е „средно добрата игра с глава“.

„Ростов взе Соу под наем със задължителна опция да го закупи. Сумарно трансферът ще излезе около 4 млн. евро. Напълно адекватна цифра за играч с такива умения“, категорични са от руския сайт.

Добави коментар
Гласувай: