Ами сега? Барса пробва да върне Коутиньо на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът "избяга" от "Анфийлд", защото с Червените не можел да печели титлата във Висшата лига и трофея в Шампионската лига. Е, Ливърпул спечели и двете, а акциите на Коу се сринаха...

Преди три години бразилският халф Филипе Коутиньо, който беше боготворен от феновете на Ливърпул, с охота напусна Ливърпул, за да се отправи към Барселона, където трябваше да печели липсващите му трофеи. Особено Шампионската лига.

Оттогава Червените играха два пъти на финал в най-силния европейски турнир, спечелиха го за шести път, а на всичко отгоре триумфираха и с 19-а шампионска титла на Англия.

Малко по-различно се разви сценарият с главен герой Коутиньо. Той така и не успя да пробие на “Камп Ноу” и дори беше пратен под наем в Байерн, където също бе със статут на резерва.

С днешна дата става ясно, че ръководството на Барселона е предложило Коу на… Ливърпул. Полузащитникът не попадал в плановете на Роналд Куман и със сигурност ще напусне каталунската столица през лятото.

Любопитен факт е, че мърсисайдци все още не са получили цялата трансферна сума по сделката с бразилеца.

Трансферът, обявен на 6 януари 2018 година, беше на стойност 105 милиона паунда с включена клауза за набъбване до 142 милиона при изпълнение на определени условия.

Днес на “Анфийлд” имат да получават още 40 милиона паунда от Барса.

Каталунците предлагали да върнат Коутиньо в Ливърпул, а мърсисайдци да опростят въпросната сума, която в момента е сериозно предизвикателство за испанския гранд предвид тежката финансова ситуация в клуба и нуждата от свежи пари за нови трансфери през лятото.

На този етап обаче босовете на Червените все още пазят мълчание, поставяйки под сериозно съмнение дали изобщо е склонно да преговаря за подобна сделка.