Анчелоти: Дербито с Ливърпул ще покаже прогреса на Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Евертън е лидер във Висшата лига с четири победи в четири мача, като дербито с Ливърпул може да покаже прогреса на "карамелите"

Отборът на Евертън направи перфектен старт на сезона във всички състезания и е на върха на таблицата във Висшата лига с четири победи от четири двубоя. Мениджърът на тима Карло Анчелоти споделя, че дербито на Мърсисайд ще разкрие дали Евертън е успял да намали разликата спрямо Ливърпул.

Докато треньорът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че Евертън може да е кандидат за титлата, Анчелоти казва, че неговият тим все още трябва да извърви дълъг път, преди да може да се счита за претендент за короната във Висшата лига, но според него големият сблъсък на “Гудисън Парк” в събота ще подчертае колко голям напредък са постигнали.

Искам да му благодаря“, отговори Анчелоти на въпрос за коментарите на Клоп за силното представяне на Евертън.

„Да бъдеш претендент за титлата на Ливърпул може да е наистина добре за нас. Но Ливърпул се справя толкова добре. Мисля, че не сме толкова далеч, но все още не сме стигнали тяхното ниво. Можем да направим добър тест срещу тях в събота, за да видим колко сме напреднали”, споделя треньорът на Евертън.

“Те са най-добрите, бяха най-добрите през миналия сезон и един от най-добрите отбори в света, така че това е фантастично предизвикателство”, добавя треньорът на “карамелите”.

Дербито в събота отбелязва 10 години от последната победа на Евертън във Висшата лига над Ливърпул. “Червените” бяха разгромени с 2:7 от Астън Вила в последния си мач, но Анчелоти казва, че резултатът не е имал отношение към подготовката на отбора му за двубоя с “червените”.