Анчелоти: Реал Мадрид ще се изправи срещу един от добрите в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Реал Мадрид ще се изправи срещу един от най-добрите отбори в Италия и това ще бъде най-трудният мач за тима в груповата фаза на Шампионската лига"

Реал Мадрид ще се изправи срещу един от най-добрите отбори в Италия и това ще бъде най-трудният мач за тима в груповата фаза на Шампионската лига. Това каза старши треньорът на “белите” Карло Анчелоти преди гостуването на Наполи във втория кръг на същинската фаза на най-комерсиалния футболен турнир.

Реал, който се стреми към рекордна 15-а титла на Европа, спечели с 1:0 при домакинството си на Унион Берлин в първия мач от надпреварата, докато Наполи победи с 2:1 при гостуването си на Спортинг Брага. Така мачът на стадион “Диего Марадона” във вторник може да се окаже ключов за първата позиция в група “С”.

“Излизаме срещу един от най-добрите отбори в Италия. Миналата година те се справиха много добре, станаха шампиони на Италия. Очаквам един равностоен мач на високо ниво”, заяви Анчелоти, който преди няколко години бе начело на тима от Неапол.

“Като треньор тук имах доста позитивни моменти, а и градът е страхотен. Имаше и кофти ситуации, но аз съм запазил само хубавите спомени”, добави италианският специалист.

“Връзката ми с клуба Наполи обаче не е добра и не виждам смисъл да се връщам към нея. Мисля, че раздялата ни през 2019 година беше от полза за мен, защото две години по-късно успях да се върна в най-добрия клуб в света”, добави Анчелоти, който бе начело на Наполи между 2018 и 2019 година.

Последната среща между Реал и Наполи е от пролетта на 2017 година. Тогава испанският тим спечели и двата мача с по 3:1, а след това стигна и до трофея под ръководството на Зинедин Зидан.