Анчелоти съкрати ваканцията на футболистите със седмица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианецът е изместил датата от 12-и за 5 юли

Завръщането на Карло Анчелоти в Реал Мадрид със сигурност бе посрещнато от мнозина като добра новина, но едно от първите решения на специалиста едва ли се е понравило на играчите. Треньорът на „кралския клуб“ е съкратил с една седмица ваканцията на отбора, за да започне по-рано подготовката за новия сезон, информира “Marca”.

Щабът на напусналия наставник Зинедин Зидан беше заложил 12 юли като старт на предсезонните занимания, но сега Анчелоти е изместил датата със седмица по-рано – за 5 юли. Следващият сезон в Ла Лига стартира на 13 август.

В началото на подготовката италианецът ще може да разчита на малка група от футболисти, защото цели 13 от играчите на Реал са ангажирани с националните си отбори за Евро 2020 и Копа Америка. Всеки един от тях ще получи определен брой почивни дни, които обаче ще започнат да текат след отпадането на съотвения тим на въпросните форуми.

Индикациите са, че за втора поредна година Реал ще проведе подготовката си изцяло на клубната база “Валдебебас”, тъй като заради проблема с коронавируса ограничават пътуванията си.