Анчелоти ще даде допълнителна почивка на играчите на Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът планира повече почивни дни за футболистите поради натоварената програма.

Карло Анчелоти сподели, че натовареният график на Реал Мадрид през настоящата кампания означава, че отборът обмисля да даде повече почивни дни през сезона, за да не се стига до „прегаряне“.

Кампанията на „Лос Бланкос“ през настоящия сезон стартира преди няколко дни с мач за Суперкупата на УЕФА срещу Аталанта като Реал спечели трофея след победа с 2-0, а сезонът в ЛаЛига започва с гостуване на Майорка в неделя.

„Белите“ се очаква да спорят за 7 трофея през настоящия сезон: първенството, Копа дел Рей, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА, Суперкупата на Испания, разширения формат на Световната клубна купа и новата Интернационална купа.

Новата Световна клубна купа ще направи своя дебют през следващото лято в САЩ – като за момента не са определени подробности като стадиони, на които ще се изиграят мачовете и началните часове на сблъсъците. Това означава, че сезонът за отбора воден от Карло Анчелоти може да продължи 11 месеца.

Поради тази причина Анчелоти сподели пред медиите, че в момента се обсъждат различни варианти при които футболистите ще получат достатъчно почивка по време на сезона.