Анди Мъри пред “Гардиън”:”Ще участвам на US Open”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият водач в световната ранглиста Анди Мъри планира да играе на US Open, въпреки че все още изпитва съмнения относно организацията на турнира.

„Преди 4-5 седмици бяхме доста скептични, но тренировките ми през последната седмица са планирани така, че да се подготвя за US Open,” коментира британецът, който се срина до номер 129 в ранглистата заради дългото отсъствие поради контузия в интервю за “Гардиън”.

“Ако турнирът нямаше да се проведе графикът и режимът ми щяха да са съвсем различни. Психологическата ми нагласа е, че турнирът ще се играе и аз ще съм там, но все още имам някои опасения.”

“Възнамерявах преди US Open да отида на някое горещо място, за да се подготвя за климата в Ню Йорк,” допълва олимпийският шампион от Игрите в Лондон и Рио.

“Това обаче увеличава риска от заразяване с коронавирус, а ако се заразиш не можеш да путъваш или тренираш в продължение на няколко седмици, което от своя страна би поставило под въпросителна участието ми на турнира.“

В момента Мъри участва на отборния демонстративен турнир Battle of the Brits, където е част от тима Union Jacks. Негови съотборници са брат му Джейми, както и Дан Евънс и Хедър Уотсън.