Андреа Христов следен от италиански и немски клубове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отбори от Серия Б и един от Серия А искали Петко Христов, преди да се озове в Специя.

Агентът на Петко Христов Пламен Пейчев говори пред fiorentina.it за трансфера на своя футболист в Специя, интересът към брат му Андреа от различни италиански и немски клубове, както и за българите, които евентуално биха заиграли на Ботуша в следващите години.

 Как коментирате трансфера на Христов в Специя?

– Това беше сделка, която се роди и приключи за няколко дни. Директорът Печини се свърза с нас и каза, че иска да включи Петко в преговорите с Фиорентина. Срещнахме се и не отне много време, за да стигнем до споразумение.

От разочарованието от липсата на промоция с Про Верчели до пазене на Мбапе и Бензема в националния отбор … и сега Серия А, мислите ли, че Христов е готов да играе на това ниво?

– Страхотен сезон за Петко в Про. Бих казал, че те трябва да са горди и да не са разочаровани. В крайна сметка им липсваше и малко късмет, но беше сезон, който надмина очакванията, особено за играта с отличен треньор като Модесто. В 4-те мача, изиграни като титуляр за България, Петко показа, че е узрял за националния отбор и е готов да играе на най-високо ниво. Да, убеден съм, че той има всички качества да играе в Серия А и тази година. Времето дойде и не крия от вас, че друг отбор от Серия А ни търсеше преди месец и няколко клуба от Серия Б, но съм сигурен, че направихме най-добрия избор за неговата кариера.

Има ли малко съжаление за напускането на Флоренция, без да е дебютирал?

– Със сигурност можеше да се случи по различен начин и има малко съжаление, но трябва да сме благодарни на Фиорентина за това, което ни даде и най-вече за това, че го доведе в Италия.

Фиорентина удължи наема на Андонов във Флоренция за още един сезон, как минаха първите 6 месеца на вратаря, без да играе и какво очаквате от него за следващия сезон?

– Това беше бюрократичен проблем, който не му позволи да играе през първите 6 месеца, но момчето се установи и тренира добре, за да бъде видяно и убеди клуба да удължи наема. Очаквам от него да стане основен играч за Примавера през следващия сезон. Междувременно заедно с Димо Кръстев трябва да се подготвят в Моена с първия отбор.

 Има ли български играч, когото бихте препоръчали на италианските клубове?

– Работим за довеждането на брата на Петко Андреа Христов в Италия. Те са настоящето и бъдещето на българския национален отбор поне за следващите 10 години. Има няколко отбора, които го харесват, не само в Италия, но и в Германия. Има и някои много млади важни играчи от набор 2004/2005 г., които наблюдаваме и ще се опитаме да доведем в Италия, за да израстват.