google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът си осигури 12 точки за световната ранглиста и 3200 евро от наградния фонд

Българският тенисист Адриан Андреев влезе в основната схема на АТР 250 тенис турнира в турския курорт Анталия.

Участващият с “уайлд кард” национал за Купа „Дейвис“ надделя над италианеца Андреа Вавасори с 6:4, 7:6(5) в оспорван двубой, продължил един час и 52 минути.

По този начин Андреев си осигури 12 точки за световната ранглиста, където е №564 сега, както и 3200 евро от наградния фонд.

19-годишният софиянец стартира двубоя с брейк, който затвърди за 2:0. Вавасори обаче го върна за 2:2. 19-годишният софиянец отново проби за 4:3. Последва размяна на брейкове и при 5:4 Адриан сервираше за сета. Той поведе с 40:30 и спечели частта.

Андреев допусна пробив за 0:2 в следващия сет, когато форхендът му излетя в аут. В петия гейм Андреев върна брейка, когато италианецът не успя да отрази прехвърлящ удар.

Стигна се до тайбрек, като в него Адриан се оттегли при размяната с преднина от 4:2 точки. При 6:4 той имаше два мачбола и реализира втория, след като демиволето на Вавасори излезе в аут.

Негов съперник в основната схема ще бъде някой измежду Ласло Джере, Фабио Фонини, Юго Грение, Ян-Ленард Щруф, Марсел Илхан и Никола Кун.