Андриан Краев: Да играя на “Герена” е златна възможност
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Андриан Краев е един от многото млади български играчи, които бяха привлечени в Левски в последните 2 месеца. Защитникът дебютира за „сините“ срещу Ботев Враца и се понрави с изявите си на терена. Братът на Божидар Краев споделя пред Дарик радио, че се е адаптирал бързо в тима и според него да играе на “Герена” е златна възможност, както и за останалите млади футболисти в тима.

„Свикнах бързо с обстановката в клуба. До голяма степен ми помогна и това, че познавам добре старши-треньора Георги Тодоров, а и футболистите. Адаптирах се бързо и дори вече изиграх един двубой. Тренирам футбол от малък, като започнах в Ботев Враца, когато бях още на 7 години. След това ме поканиха в Левски на 12-годишна възраст. Не се замислих и веднага приех да дойда тук. Нещата станаха бързо и изкарах четири години в общежитието на „Герена“. Последната година треньор ми беше Георги Тодоров. Тогава ме потърсиха отново от Ботев Враца, за да играя мъжки футбол. Предпочетох да се върна там, заради мъжкия футбол. Изкарах една година в Ботев, която беше много полезна за мен. Израснах, защото тренирах с мъжете, а и направих своя дебют за купата срещу Лудогорец. Взех участие и няколко мача в Б група. Смятам, че там израснах”, споделя Анди Краев.

“След това дойде предложението от Хебър и реших да направя тази крачка. Изкарах 3 години и половина. Изиграх силни мачове, помогнах на клуба да влезе в професионалния футбол. Направихме един добър отбор. След двубоя срещу Янтра получих обаждане от Георги Тодоров и ми предложи да се върна в Левски“, разказа своята история полузащитникът.

„В момента се отдава златен шанс за по-младите играчи в Левски, защото никога повече няма да е така лесно от Б група да дойдеш на „Герена“, както бе моят случай и дебютирах толкова бързо. Това е златна възможност. Според мен съм готов както психически, така и физически за това. Надявам се да се възползвам“, добави Андриан Краев.

„Физиката вече ми помага доста. Преди 3-4 години тя ми изигра лоша шега, защото за една година пораснах с 30 сантиметра. Имах проблеми с растежа, а това провокира трудности с кръста и коленете. Станах по-бавен, тъй като изостанах с килограмите. Работих много здраво, за да укрепна с годините. Сега вече съм много по-готов физически и с бързината“, споделя Краев.

Андриан Краев споделя още, че отборът на Левски се готви усилено за предстоящия двубой със Славия. Целта на ‘сините’ е задължителна победа, тъй като в последните два двубоя отборът не е постигнал добри резултати.