Ангела Меркел отложи рестарта на Бундеслигата с поне една седмица

Прочетена:145
Ангела Меркел отложи рестарта на Бундеслигата с поне една седмица 1
0 0

Рестартът на Бундеслигата няма да бъде на 15 май. Подновяването на немското първенство ще е най-рано 22-ри май, след като днес се проведе нова среща на германското правителство. Канцлерът Ангела Меркел е настояла за отлагането на рестарта на Бундеслигата.

В последните дни усилено се говореше и дори имаше официална информация, че първенството ще бъде подновено на 15-ти май, след като отборите се бяха завърнали към различни форми на групови занимания. Въпреки това положителните проби на няколко футболисти и членове на треньорските щабове на Кьолн и Борусия Мьонхенгладбах върнаха страховете сред германските управляващи.

Канцлерът Ангела Меркел е обявила, че отборите трябва да бъдат подложени на двуседмична карантина отново, което измества датата за 22-ри май. Все пак най-важното е, че оптимизмът остава, след като правителството, поне на теория, даде зелена светлина за възобновяването на мачовете.

Към този момен през месец май се очаква първенствта на Полша, Унгария и Португалия също да бъдат подновени. Дали някоя държава също ще направи отлагане на рестарта на футбола предстои да разберем в следващите дни.

Относно други от топ първенствата в Европа, английските клубове започнаха да отварят своите тренировъчни терени, но играчите все още нямат право да тренират в групи и има много предпазни мерки. В Серия “А” също започнаха да се готвят индивидуално, а в испанската “Ла Лига” правят тестове на играчите.

Сподели