Английска легенда призова Роналдо да бъде резерва на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано вкара 50 гола за Ал Насър през сезона, но Пол Мърсън смята, че трябва да бъде на резервната скамейка за Португалия

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо се представи силно на клубно ниво през изминалия сезон 2023/24, въпреки че вече е на 39 години. Рекордьорът по голове за Португалия се очаква да бъде една от звездите на Евро 2024, но възможно ли е да получи ограничено игрово време на турнира?

Бившата звезда на Арсенал и Англия – Пол Мърсън вярва, че Роналдо не трябва да бъде титуляр в първите мачове на Европейското първенство. Мърсън е на мнение, че Кристиано е играл в лига, която е доста под нивото на водещите европейски първенства и това е причината бившият нападател на Реал Мадрид и Ман Юнайтед да не бъде включен сред титулярите.

“Кристиано Роналдо все още е в тима на Португалия, въпреки че навлиза в годините на залеза на кариерата си. Той все още е техен капитан и вкарва голове в Саудитска Арабия, но мисля, че те ще видят формата му на лагера. Аз лично бих го оставил извън състава първите два мача. Ако след това играе добре, той може да запази мястото си и това е правилният начин, тъй като е огромен скок за някой да участва в Европейското първенство, след като е играл при толкова по-нисък стандарт в Саудитска Арабия.”

Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес не даде никаква индикация, че смята да започне без голямата си звезда на финалите в Германия.

„Няма друг играч в световния футбол, който да донесе това, което Кристиано може да донесе в съблекалнята. Това ще бъде 6-ото му европейско първенство. Той е единственият играч, играл на пет европейски първенства. Това е уникален рекорд в световния футбол и този опит е важен”, казва Мартинес.