Германия определи мач на Англия на Евро 2024 за високорисков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Над 300 000 британски фенове се очаква да пътуват до Германия за турнира

Германия ще засили мерките за сигурност преди началото на Евро 2024, като двубоят на Англия срещу Сърбия се смята от полицията за високорисков.

Повишените мерки за сигурност в Гелзенкирхен за първия мач от групата на Англия в неделя означават, че на феновете ще бъде сервирана бира с ниско съдържание на алкохол на стадиона и няма да могат да пият на трибуните.

„Мисля, че това е мач с много висок риск заради историята, заради хулиганите, които и двете страни имат“, каза главният инспектор Кристоф Бургхард за медията Sky News.

„В Сърбия има много хулигани. Англичаните, употребили алкохол, понякога са много агресивни. Трябва да направим това, да се подготвим, така че да се надяваме, че нищо няма да се случи.“

Повече от 300 000 британски фенове се очаква да пътуват до Германия за Евро 2024, което го прави най-високата посещаемост от Евро 2016 във Франция. Феновете, които нарушават германските закони за обществения ред, са предупредени, че могат да бъдат отведени до пункт за плащане, за да платят глобата си на място. Британската полиция споделя разузнавателна информация и ще изпрати голям брой служители за турнира в Германия.