Английската футболна лига: Сезонът може да завърши за 56 дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сезонът в Англия може да бъде завършен само за 56 дни, когато е безопасно да се възобновят мачовете. Срещите вероятно ще се проведат пред празни врати. Тази информация се съдържа в писмо, изпратено до 72-та клуба частници в федерацията, от президента Рик Пери. В него се твърди още, че клубовете няма как да подновят тренировки поне до 16-ти май.

Английската футболна лига се надява сезонът да приключи през лятото, но все още е рано да се каже на коя дата ще се подновят срещите.

Още 9 мача трябваше да изиграят всичките 24 отбора от Чемпиъншип, когато първенството бе прекъснато на 13-ти март.

Повечето от отборите в Лига 1 трябва да изиграят по 12 срещи, докато за тези в Лига 2 остават 10 кръга. Футболната Асоциация е пресметнала, че сезонът ще може да приключи в рамките на два месеца и това включва изиграването на плейофите.

„Как и кога ще се завърнем (включително и тренировъчния процес) е ясно, че не може да се каже със сигурност. Всяко подобно решение ще се вземе след консултации с правителството и здравните органи“ се казва в писмото.

„ Нашето работно предложение е мачовете да продължат без публика, когато и да се поднови шампионата . Това е във връзка с мерките, които сме длъжни да предприеме при извънредно положение.“

В писмото се казва още, че началото на следващия сезон, което бе насрочено за 8-ми август, ще бъде отложено за неопределен срок от време.

„Погледнато в по-дългосрочен план, ЕФЛ трябва да остане наясно с последиците, които може да има удължаването на този сезон. Със сигурност това ще попречи на нормалното провеждане на кампания 2020-21, но ще направим така, че да осигурим достатъчно време за почивка и подготовка на отборите.“ – продължава Пери.

„Мисля, че всички ще изпитаме облекчение, когато се види края на пандемията от Covid-19. Разбираме, че времената трудни и работим да облекчим последиците за футболните клубове“ – завършва шефът на футболната асоциация.