google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От Челси са се свързали с представители на Диого Коста относно евентуален трансфер през лятото

Реномираният италиански журналист Руди Гайети съобщава, че вратарят Диого Коста е обект на все по-силен интерес от страна на Челси. Португалският национал също е трансферна цел на Манчестър Сити през летния трансферен прозорец. “Сините” от Лондон обаче направиха първата стъпка, за да си осигурят услугите на вратаря на Порто.

Диого Коста се утвърди като един от най-добрите млади вратари в Европа през последните няколко години. 24-годишният страж е в тима на Порто от почти десетилетие и половина, като се присъедини към младежката им академия през 2010 г.

Португалският национал е много важен играч на “драконите” от сезон 2021/22 насам, като досега се е появил над 150 пъти за Порто и е запазил 64 сухи мрежи. Прогресът на Коста през последните няколко години не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко топ отбора на Стария континент. Трансфер във Висшата лига може да е на хроизонта за Диого Коста, тъй като отборите на Челси и Манчестър Сити се борят за подписа на вратаря.

Интересът на Челси към Диого Коста е обясним. “Сините” търсят нов вратар поради несигурността около бъдещето на Роберт Санчес. Испанецът не успя да се утвърди на “Стамфорд Бридж” и може да напусне през лятото. От Челси вече са се свързали с агентите на Коста и проучват при какви условия той би преминал в тима от Западен Лондон.