google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът на английския национален тим Адам Лалана избра сърцераздирателен начин за сбогуване с шампиона Ливърпул.

32-годишният полузащитник облече екипа на мърсисайдци през 2014 година след трансфер от Саутхямптън като Червените платиха за услугите му 25 милиона паунда.

След края на сезона обаче Адам ще напусне “Анфийлд”, а най-вероятно следващият му клуб също ще бъде базиран на южния английски бряг – Брайтън.

За шестте сезона в Ливърпул Лалана, който има 34 мача за Трите лъва, записа 178 мача и 22 гола във всички турнири. С Червените той спечели титлата в Премиър Лийг, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.

Лалана се полва с реномето на един от най-интелигентните футболисти в съвременния английски футбол като не един и двама журналисти са изказвали възхищението си от умението му да борави не само с топката, а и с думите.

Ето и прочуственото послание на Лалана в “Инстаграм”, което развълнува привържениците на шесткратния европейски клубен шампион:

“Само любов и признателност за последните 6 години! Благодаря на невероятните хора, които направиха така, че да чувствам това място като мой дом.

“На феновете заради това, че ме приеха и ме накараха да се чувствам като един от тях. На хората от треньорския щаб, щаб от световна класа, без който нищо от постигнатото от играчите нямаше да е възможно. Не мога да намеря думи, за да опиша колко важни са за мен… те са всичко!

“На Брендън Роджърс винаги ще съм благодарен за предоставената привилегия да представям този клуб.

“На Юрген Клоп, който е дори по-добър човек, отколкото футболен мениджър.

“На съотборниците ми, те са моите братя. Да споделя това приключение с тези момчета… това ме накара да се почувствам като най-големия късметлия в играта.

“На капитана, Джордан Хендерсън… най-добрият ми приятел! Никой не заслужава успехи повече от този човек.

“За мен означаваше всичко да бъда до него, докато го постигаше. И на моето семейство, разбира се – съпругата ми и децата, майка ми, баща ми и сестра ми… моя собствен “отбор”.

“Те направиха добрите времена още по-добри, а лошите – поносими.

“Толкова съм благодарен, че бях част от това специално място. А сега към следващото приключение.

С любов, Адам”.