Англия и Германия приковават вниманието на футболния свят
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят между европейските колоси е днес от 19:00 часа на "Уембли"

Англия посреща Германия на „Уембли“ от 19:00 часа в един от най-чаканите осминафинални двубои на Евро 2020.

Превърналият се в класика сблъсък между двата тима ще бъде под номер 33. Европейските грандове ще премерят сили на „Уембли“ за 13-и път. Докато в първите мачове „трите лъва“ доминират (4 победи и реми), в последните седем срещи Бундестимът няма загуба (5 победи и 2 равенства).

Англия нямаше особени трудности в груповата фаза, като след две победи и реми отборът завърши на първото място. Все пак критиките към „трите лъва“ бяха основно за ниската резултатност. Победите дойдоха с минимални резултатти, а в равенството с Шотландия нямаше попадения. Германия от друга страна имаше сериозни проблеми в така наречената „група на смъртта“. Бундестимът загуби с 0:1 от Франция, след което спечели с 4:2 срещу Португалия. В последния си мач германците бяха близо до отпадане, тъй като изоставаха с 1:2 срещу Унгария, но в крайна сметка се добраха до реми и завършиха на второто място в Група “F”.

И двамата селекционери нямат кадрови проблеми за днешния сблъсък. Гарет Саутгейт ще може да разчита и на изолираните заради коронавирус Мейсън Маунт и Бен Чилуел, а Фил Фодън се очаква да се завърне сред титулярите. Илкай Гюндоган и Антонио Рюдигер пък тренираха наравно със съотборниците си и са на разположение на Йоаким Льов.

Bet365 онлайн смята силите за изравнени днес, като предимство имат домакините, за които ставката за победа е 2.45. Успех за Германия е с 3.10, а равенството е с 3.10.

Вероятни състави:

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Джеймс, Филипс, Райс, Трипиър, Фодън, Кейн, Стърлинг

Германия: Нойер, Рюдигер, Хумелс, Гинтер, Госенс, Кроос, Гюндоган, Кимих, Хавертц, Мюлер, Гнабри