google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият халф се спомина на 74

Легендарният халф на Манчестър Сити и английския национален тим Колин Бел е починал на 74 години след кратко боледуване, съобщи клубът от Висшата лига на Англия.

Полузащитникът има 492 мача за Сити между 1966 и 1979 година, като в тях реализира 152 гола. Освен това Бел записва и 48 срещи за Трите лъва и участва на финалите на световното първенство в Мексико през 1970 година.

Англия и Ман Сити в печал - отиде си Колин Бел 1

„Малцина играчи са оставили толкова огромна следа за Сити“, написаха Гражданите. През 2004 година привърженицте на Сити гласуваха една от трибуните на стадиона да носи името на Бел.

„Колин Бел винаги ще бъде един от най-великите играчи на Манчестър Сити,” коментира президентът на клуба Халдун Ал Мубарак. “Тъжната вест, свързана с неговата кончина, ще се отрази зле на всеки, който обича клуба.

“Щастлив съм да говоря често с неговите бивши колеги и мениджъри. Усеща се, че Колин е ценен изключително високо от тези, които са имали привилегията да играят с него или дори да го гледат как играе. Времето не може да изтрие спомените за гения.”

С екипа на Сити Бел става шампион през 1968 година, а освен това спечели ФА Къп, Купата на Лигата и Купата на носителни на национални купи (КНК).