Англия с измъчено 0:0 срещу Словения, но първо място в групата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дания остана на второто място в група "С", благодарение на по-добър УЕФА ранкинг

Англия не успя да впечатли в трети пореден мач на Евро 2024 и завърши 0:0 срещу Словения в последния кръг от група “Е” на Евро 2024. Въпреки това, “трите лъва” събраха пет точки за първото място, а съперникът им изненадващо зае второто място и е сигурен за участието си на 1/8-финалите.

Причината е, че по същото време Дания и Сърбия също не си вкараха гол и “червения динамит” остана трети, макар да са със същите точки и голова разлика, а прекият двубой между Дания и Словения също беше равен – 1:1. Така се стигна до сравнение за получените жълти картони от двата отбор, но и там те са равни – по шест. Така последният показател, който да направи разликата беше ранкингът на двата отбора в УЕФА, където Дания е доста по-напред и затова зае второто място.

На мача между Англия и Словения, “трите лъва” успяха да вкарат в 20-та минута, но попадението не беше признато. Букайо Сака получи хубаво подаване отляво от Фил Фодън на празна врата и вкара, но халфът на Манчестър Сити беше в засада.

Четвърт час преди края англичаните имаха шанс да стигнат до победен гол, след като Деклан Райс нанесе мощен удар, който не намери очертанията. Малко след това и Коул Палмър пробва късмета си, но този път Облак спаси.

В другия мач от групата Дания изпусна перфектен шанс да поведе в 16-та минута, но Александър Ба, останал напълно сам, не успя да насочи топката във вратата след центриране на Йоаким Мееле.

След почивката датчаните продължиха да натискат съперника си, но сърбите удържаха вратата си суха и взеха втората си точка на Евро 2024 преди да се приберат у дома. За Дания пък предстои 1/8-финал с Германия, който вече спечели своята група.