Англия се препъна за 1:1 срещу Дания, за да завърже Група “С”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разликата между първия и последния в групата е само три точки

Англия запази първото си място в Група “С”, но не успя да победи Дания, завършвайки 1:1 във втория им мач от Евро 2024. Англичаните не успяха да впечатлят отново след 1:0 срещу Сърбия в първата им среща и не успяха да си гарантират мястото на елиминациите.

“Трите лъва” поведоха рано в двубоя – още в 18-ата минута, когато Кайл Уокър се възползва от груба грешка на Виктор Кристиансен, за да пробие по дясното крило и след като влезе в наказателното поле, пусна пас, който беше спрян, но на пътя на Хари Кейн, който от няколко метра нямаше как да сбърка за 1:0.

Дания възстанови равенството малко след половин час игра. Този път Хари Кейн сгреши при подаване в средата, топката стигна до Мортен Хюлманд, който изненадващо изпрати топовен изстрел от над 25 метра, който не остави шанс на Пикфорд и след отбиване в лявата греда, кълбото влезе във вратата на Англия.

След почивката англичаните не успяха да намерят своя ритъм и дори Дания имаше повечето възможности да стигне до успеха. Осем минути преди края Марк Гехи сгреши пред собствената си врата, а Александър Ба навлезе в наказателното поле на Англия, но точно преди да стреля, защитникът на Кристъл Палас поправи грешката си.

Така Англия остава лидер в групата с 4 точки, но зад тях битката е жестока, след като Дания и Словения вече имат по две, а Сърбия е със една.