Англия взе британското дерби с Ирландия в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Деклан Райс с гол и асистенция за 2:0 над ирланджите

Англия стартира участието си в Група B2 на Лигата на нациите с убедителна победа срещу Ирландия, като спечели великобританското дерби с 2:0 на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин. Един от най-интересните моменти в мача беше голът на Деклан Райс, който се разписа срещу Ирландия — отбора, за който има три мача в миналото, преди да се присъедини към Англия.

“Трите лъва” поведоха в 11-ата минута, когато Антъни Гордън проби отдясно и стреля, но вратарят Каомин Келъхър спаси. След рикошет Хари Кейн успя да върне топката към Деклан Райс, който я прати в горния ляв ъгъл за 1:0.

Само пет минути по-късно Хари Кейн отново беше в центъра на събитията, като овладя топката в наказателното поле и стреля, но Келъхър спаси без проблеми. В 26-ата минута Англия реализира второто си попадение, като топзи път Райс асистира на Джак Грийлиш, който си нагласи топката и я изпрати в долния десен ъгъл за 2:0.

В края на мача Англия можеше да увеличи преднината си. В 85-ата минута Джаред Боуен направи впечатляващ пробив и отправи удар, който беше отразен от Келъхър. Малко по-късно Еберечи Езе опита късмета си с шут от границата на наказателното поле, но топката премина над напречната греда. Англия запази аванса си и спечели важни три точки.