Англия започна със загуба участието си в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" загубиха от Унгария в Будапеща

Унгария победи Англия с 1:0 в първия двубой за двете страни от новото издание на турнира Лига на нациите на УЕФА. Единственото попадение в срещата вкара звездата на домакините Доминик Собослай от дузпа в 66-ата минута.

“Трите лъва” започнаха със силен състав, като Гарет Саутгейт заложи на играчи като Хари Кейн, Мейсън Маунт, Деклан Райс, Трент Александър-Арнолд и Кайл Уокър. На вратата пък бе Джордан Пикфорд, който нямаше много ситуации пред себе си, но в решителения момент не успя да отрази дузпата на Собослай.

Англия почти нямаше възможности за попадение през първото полувреме. “Трите лъва” завършиха частта с един точен удар, докато техният съперник отправи два удара в очертанията на вратата. В 13-ата минута Собослай бе близо до попадението, но бранител на гостите се намеси решително. В края на полувремето пък Пикфорд спаси удар на Наги.

В 65-ата минута Риийс Джеймс фаулира играч на съперника в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Доминик Собослай вкара от бялата точка за 1:0.