Ансу Фати обяви целите си за сезона с Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искам да направя страхотен сезон в Брайтън и да се класираме за Европа", заяви Фати

Звездното попълнение на Брайтън – Ансу Фати, направи кратък коментар за очакванията си за престоя си в клуба, където ще играе до края на сезна под наем от Барселона. Испанският национал направи изненадващ трансфер това лято и се надява да рестартира кариерата си в тима на Брайтън, който направи силен сезон 2022/23.

„Искам да направя страхотен сезон в Брайтън, да се боря за отбора, да се опитам отново да се класираме за Европа, както клубът направи през миналата кампания“, заяви испанецът преди предстоящия двубой на “чайките” срещу отбора на Манчестър Юнайтед.

На ‘Олд Трафорд’ Фати ще има шанс да направи дебют за Брайтън. С екипа на „чайките“ той ще играе в Лига Европа, където Брайтън попадна в група с Аякс, Олимпик Марсилия и АЕК Атина.

Ансу Фати записа 3 мача за Барселона в Ла Лига през сезона, преди да бъде трансфериран в Брайтън. През миналия сезон 2022/23, Фати игра в 36 срещи за испанския гранд в първенството, като вкара 7 гола и записа 3 асистенции. Той спечели титлата в Ла Лига с Барса, а сега предстои да видим дали ще допринесе за триумф на Брайтън в някое състезание.